HJEMMESIDE I NYHETER I FORHANDLERE I KUNDESTØTTE

Lacanche

Se connecter

Små madeleinekaker

  1. Pisk eggehvitene i keramikkbollen til det er stivt.
  2. Bland eggeplommene i den runde blandebollen og vend forsiktig inn eggehvitene.
  3. Bland inn mel og bakepulver litt etter litt (for å unngå klumper).
  4. Tilsett revet sitronskall.
  5. Smør madeleine-platen med smør og dryss litt mel over.
  6. Forvarm ovnen til 200 °C.
  7. Legg en stor skje med blandingen i hvert hull. 
Sett i ovnen i omtrent 15 til 20 minutter (OVN PÅ 200 °C, VIFTE AV)

    HOLD ØYE MED KAKENE PÅ SLUTTEN AV BAKETIDEN FOR Å SØRGE FOR AT DE IKKE BLIR TØRRE.
    FJERN KAKENE FRA MADELEINE-PLATEN SÅ SNART DU HAR TATT DEM UT AV OVNEN. 

INGREDIENSER 

  • 125 g smør
  • 125 g mel
  • 125 g sukker
  • 1 teskje bakepulver
  • 4 egg
  • Revet sitronskall av en halv sitron

HJELPEMIDLER 

  • 1 madeleine bakeplate
  • 1 blandebolle med rund bunn i rustfritt stål
  • 1 skje i rustfritt stål
  • 1 bakepensel
  • 1 rivjern
  • 1 tresleiv
  • 1 håndmikser
  • 1 puddingform i keramikk
  • 1 visp