Nyheter
3 nye farger!
Fargepaletten til Lacanche komfyrer har økt med tre nye emaljefarger: Coral blå Fra nå av kan du velge blant 23 strålende nyanser.
Lime grønn
Rose quartz
Oppdag de tre nye fargene til Lacanche
Fargepaletten til Lacanche komfyrer har økt med tre nye emaljefarger: - fajansegrå Fra nå av kan du velge blant 20 strålende nyanser.
- olivengrønn
- kirsebærrød.
Lacanche: et «selskap som fremmer en levende kulturarv»
Fransk ekspertise
Det franske finans- og industridepartementet har tildelt Lacanche prisen «selskap som fremmer en levende kulturarv» (Entreprise du Patrimoine Vivant eller EPV). Denne anerkjennelsen gis til franske selskaper som har vist utmerket håndverkskunst og produksjon.
> Finn ut mer om Lacanche
Bocuse d'Or
6. juli 2011
Lacanche var delaktig i Bocuse d’Or 2011, verdens mest prestisjefylte kokkekonkurranse hvor den danske kokken Rasmus Kofoed ble utropt som vinner.
Siden 1987 har 24 kokker – alle vinnere av kvalifiserende konkurranser over hele verden – konkurrert mot hverandre. Konkurransen finner sted på Eurexpo i nærheten av Lyon, samtidig med den internasjonale hotell-, restaurant- og cateringmessen Sirha (Salon International de la Restauration, de l'Hôtellerie et de l'Alimentation), i januar hvert andre år. En internasjonal jury bestående av anerkjente kokker velger vinneren etter å ha sett, prøvd og gitt karakter på to retter – én kjøtt- og én fiskerett – presentert av hver kandidat.
Listen over vinnere teller flere franske kjøkkensjefer som siden har skrevet seg inn i gastronomiens historie: Jacky Fréon (Bocuse d’Or 1987), Michel Roth (Bocuse d’Or 1991), Régis Marcon (Bocuse d’Or 1995), Yannick Alléno (Bocuse d’argent 1999), François Adamski (Bocuse d’Or 2001), Serge Vieira (Bocuse d’Or 2005) og Fabrice Desvignes (Bocuse d’Or 2007).
Kjøkkenskolen: Paule Caillat
Den oppfinnsomme, Paule Caillat, ønsker matelsker, Betty Edery Bitton, velkommen inn i sin verden for å sette sammen noen nye smaker for skolen. Paule og Betty har begge en lidenskap for god, tiltalende mat, samt evnen til å lære bort sin ekspertise til andre.
For 15 år siden grunnla Paule «Promenades Gourmandes», et skreddersydd kokkekurs for matkjennere over hele verden.
Betty gikk i lære hos Yves Thuriès, som to ganger har vunnet den ettertraktede prisen «beste håndtverker i Frankrike» og som er svært anerkjent innenfor den franske konditorverdenen. Hun åpnet Crème de la Crème, et av Londons beste konditorier hvor hun nøt 17 år med suksess. Hun valgte siden Côte d’Azur, hvor hun var sjef for syv café/konditorier og brakte sin personlige stil til flere velrenommerte arrangementer.
Det kommer ikke som en overraskelse at nettopp hennes slikkepotter og kremsprøyter er å finne sammen med en Lacanche, på nettopp det kjøkkenet hvor «Repas Gastronomique des Français» (fransk gastronomi) beskrevet i Unescos liste fra 2010 over immateriell kulturarv, fant sted.
Betty holder bakekurs for amatørkokker på jakt etter perfeksjon. Tidlig i 2012 starter hun «Master class»-kurs med hjelp av noen av Frankrikes mest kjente kakekunstnere: Christophe Felder, Fabrice Le Bourdat, Sadaharu Aoki blant andre.