HJEMMESIDE I NYHETER I FORHANDLERE I KUNDESTØTTE

Lacanche

Se connecter

Mandelmarengskaker med nougat

Knus mandlene med mikseren.

Gjør klar eggehvitene ved å separere dem fra plommene.
 


FORBEREDE MARENGSEN

  1. Bland hakkede mandler og sukker i blandebollen.
  2. Pisk eggehvitene til det er stivt.
  3. Vend forsiktig eggehvitene inn i mandelblandingen.
  4. Fyll de smurte formene med blandingen og sett dem inn i stekeovnen (forvarmet til 200 °C). Stek i 10 minutter, sett til side til senere.


FORBEREDE GANACHEN

  1. Kok opp fløte.
  2. Tilsett sjokoladen i biter, litt om gangen. Skru ned varmen og rør.
  3. Ta kasserollen av varmen, og fortsett å vispe innholdet til det får en jevn konsistens.     La kjøle ned.


SETT SAMMEN KAKENE

  1. Ta marengsen ut av formene så snart de er avkjølt. Plasser to oppå hverandre, med et lag ganache mellom seg.
  2. Pynt med ganache ved hjelp av glasurposen.

LAGE NOUGAT

  1. Vask og tørk kasserollen nøye før du begynner å lage karamell (sukker og en skje vann). Så snart det har fått en flott gylden farge, tilsettes mandlene.
  2. Bland det raskt sammen og hell nougaten på marmorplaten, som er oljet på forhånd. Kjevle den ut.  
  3. Kutt nougaten i trekanter og plasser på kakene.

INGREDIENSER 

(til 6 kaker)
 
1. MANDELMARENGS

  • 90 g sukker
  • 90 g hakkede mandler
  • 3 eggehviter
  • 20 g smør

 
2. GANACHE

  • 80 g mørk sjokolade eller kokesjokolade
  • 50 g kremfløte

 
3. NOUGAT

  • 75 g sukker
  • 50 g hakkede mandler
  • 1 spiseskje vann
  • 2 spiseskjeer olivenolje

HJELPEMIDLER 

  • 12 små kakeformer (6 cm diameter)
  • 1 puddingform
  • 1 liten kasserolle i kobber
  • 1 håndmikser
  • 1 elektrisk mikser
  • 1 glass blandebolle
  • 1 glasurpose
  • 1 kjevle
  • 1 marmorplate
  • 1 stor palettkniv
  • 1 lang skje i rustfritt stål