HJEMMESIDE I NYHETER I FORHANDLERE I KUNDESTØTTE

Lacanche

Se connecter

Tradisjonell quiche

Ha melet i bollen sammen med en klype salt, og tilsett vannet og deretter smeltet smør.

  1. Bland deigen med tresleiva og kna den deretter for hånd.
  2. Stek løken blank og myk i smør. Så snart løken er blank og lett karamellisert setter du den til side til senere.
  3. Blancher baconet i kokende vann. Sett til side til senere.
  4. Kjevle ut deigen og kle paiformen, pass på å dekke sidene godt. Forvarm ovnen til 200 °C.
  5. Pensle sidene med eggeplommen. PRIKK PAIBUNNEN MED EN GAFFEL OG SETT I STEKEOVNEN PÅ HØYESTE TEMPERATUR I 10 MINUTTER.
  6. Dekk det forhåndsstekte paiskallet med løken og baconet.
  7. Kutt opp urtene og strø over baconskivene.  
  8. Bland egg og fløte, og hell over.
  9. Stek i 25 minutter på 200 °C, og deretter på 220 °C i 20 minutter.

INGREDIENSER 

DEIG

  • 200 g mel
  • 100 g smør
  • 4 spiseskjeer vann
  • 1 liten klype salt
  • 1 eggeplomme

FYLL

  • 6 tynne skiver bacon
  • 3 løk, skrellet og kuttet i tynne skiver
  • 6 til 8 kvaster med gressløk
  • 1 liten persillebunt
  • 80 g smør
  • 3 egg
  • 0,4 liter fløte

HJELPEMIDLER 

  • 1 paiform, 28 cm diameter
  • 1 stekepanne, 30 cm diameter
  • 1 kasserolle i rustfritt stål
  • 1 glassform
  • 1 glass blandebolle
  • 1 stor øse
  • 1 bakepensel
  • 1 tresleiv