HJEMMESIDE I NYHETER I FORHANDLERE I KUNDESTØTTE

Lacanche

Se connecter

Flyndre- og grønnsaksruller

Vask og tørk squashen, fjern frøene med en liten skje. Fjern bladene fra stangsellerien, skrell gulrøttene.

  1. Kutt grønnsakene i små staver og legg dem i dampkokeren.
  2. Kok dem hver for seg til de er møre, men ikke overkokte.
  3. Fyll flyndrefiletene med grønnsaker og rull dem. Lukk hver rull med en trepinne. Spar resten av grønnsakstavene til senere bruk. Plasser rullene i den ildfaste formen. Forvarm ovnen til 180 °C.
  4. Skrell og finhakk sjalottløken.
  5. Legg dem i en kasserolle sammen med portvinen og reduser ned til det nesten er tørt.
  6. Tilsett eddik og sukker.
  7. Sett fiskerullene inn i ovnen i 10 minutter (180 °C).
  8. Ta opp stekesjyen i det du tar ut fiskerullene. Spar sjyen til senere.
  9. Slå av varmen. Hold rullene varme ved å dekke dem med aluminiumsfolie på en stekeplate (ovnen avslått).
  10. Tilsett stekesjyen til eddiksausbasen og reduser sausen (til omtrent mengden i et stort glass).
  11. Ta av varmen, bland inn 100 g smør litt etter litt, rør for å blande sausen godt sammen. Smak til med salt og pepper.
  12. Varm raskt opp de resterende grønnsakene med 20 g smør.
  13. Server på oppvarmet serveringsfat. Anrett fiske- og grønnsaksrullene med resten av grønnsakene, dekk med saus og server med en gang.

INGREDIENSER 

  • 12 flyndrefileter
  • 6 små squash
  • 6 gulrøtter
  • 6 biter stangselleri
  • 3 sjalottløk 
  • 2 spiseskjeer vineddik 2 spiseskjeer eplesidereddik
  • 1 dl portvin (rød)
  • 2 teskjeer fiskefond blandet med 1 glass hvitvin
  • 1 sukkerbit
  • 100 g + 20 g smør
  • Salt, pepper

HJELPEMIDLER 

  • 1 dampkoker
  • 1 ildfast form
  • 1 skarp kniv
  • 1 stor kniv
  • 1 skjærebrett
  • 1 kasserolle i kobber (eller med tykk bunn)
  • 1 tresleiv
  • 1 liten øse
  • Små trespyd (cocktail-pinner)