HJEMMESIDE I NYHETER I FORHANDLERE I KUNDESTØTTE

Lacanche

Se connecter

Coq au vin

  1. Til denne retten må man lage en marinade i forveien (marineringstid: 12 timer).
  2. Mariner kjøttet i vin, hvitløk og urter i blandebollen.
  3. Brun baconstrimlene i gryta, ta dem ut og legg dem til side.
  4. Ta kjøttstykkene ut av marinaden, tørk dem forsiktig med en svamp.
  5. Brun dem i gryta med litt olje.
  6. Sil marinaden og hell den over kjøttstykkene. Tilsett baconstrimlene. Smak til med salt og pepper, dekk til og la det småkoke i 1½–2 timer på varmeplaten. 
  7. Ta ut kjøttstykkene og legg dem på et serveringsfat. Hold dem varme i ovnen (70 °C).
  8. Lag sausen ved å blande 40 g smør med melet.
  9. Bruk vispen til å blande smør og mel med marinaden, og reduser blandingen på varmeplaten. 
  10. Stek sjampinjongene lett i smør på sterk varme.
  11. Fordel sjampinjongene over kjøttstykkene. Dekk med saus. Server.

INGREDIENSER 

  • En 2,5-kilos hane delt i stykker (ev. kyllingkjøtt)
  • 1 eller 2 flasker burgundervin (Bourgogne)
  • 1 stort stykke lettsaltet bacon kuttet i strimler
  • 10 små løker
  • 1 spiseskje mel
  • 100 g smør (40 g til soppen og 60 g til sausen)
  • 500 g sjampinjonger
  • 1 bouquet garni (timian, laurbærblad, persille)
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt, pepper, olje

HJELPEMIDLER 

  • 1 stekepanne
  • 1 støpejernsgryte
  • 1 stor blandebolle i glass
  • 1 kjegleformet sil
  • 1 hullskje
  • 1 visp
  • 1 stekespyd
  • 1 liten glassform
  • 1 mellomstor øse
  • 1 serveringsfat