HJEMMESIDE I NYHETER I FORHANDLERE I KUNDESTØTTE

Lacanche

Se connecter

Sjøbrasme à la niçoise

Rens fisken og skrap av skjellene, og legg den i godt oljet langpanne. Skåld og flå tomatene. Ta ut frøene.

  1. Reduser hvitvinen på sterk varme til å begynne med, og skru deretter ned til laveste nivå i 5 minutter.
Sett til side.
  2. Vask og tørk sitronene.
  3. Kutt dem i like store skiver.
  4. Bruk en skarp kniv og grovhakk de flådde tomatene.
  5. Bruk en stekepanne med tykk bunn og stek finhakket sjalottløk og løk lett på sterk varme i to spiseskjeer olivenolje.  
  6. Tilsett tomatkjøttet, skrellet og most hvitløk, sukker, salt og pepper.
La steke uten lokk i 10–15 minutter.  
  7. Legg litt timian og en sitronskive inni hvert fiskestykke. Krydre med salt og pepper.
  8. Forvarm ovnen til 210 °C.
  9. Før det settes inn i ovnen, hell over tomatblandingen, fiskefond og hvitvin.   
  10. Tilsett oliven og sett inn i ovnen.
  11. Snu fisken forsiktig etter 15 minutter (total steketid: 30 minutter).

INGREDIENSER 

  • 4 porsjonsstykker sjøbrasme
  • 1,5 dl fiskefond
  • 30 cl tørr hvitvin
  • 1 kg tomater
  • 1 løk
  • 1 håndfull svarte oliven
  • 2 sjalottløk
  • 2 fedd hvitløk  
  • 4 kvaster frisk timian
  • 2 ubehandlede sitroner
  • 6 spiseskjeer olivenolje
  • 1 teskje sukker
  • Salt og pepper

HJELPEMIDLER 

  • 1 langpanne (dryppepanne)
  • 1 stekepanne
  • 1 tresleiv
  • 1 skarp kniv (tomater og sitroner)
  • 2 skjærebrett
  • 1 glassform
  • 1 skje