HJEMMESIDE I NYHETER I FORHANDLERE I KUNDESTØTTE

Lacanche

Se connecter

Profesjonelle tips

Stekeovner

Stekeovnen er en viktig del av matlagingen. Uten en stekeovn vil det være vanskelig å tilberede store kjøttstykker slik at de blir gjennomstekt, eller å steke kalkun. Å steke brød eller kaker blir nesten umulig uten en stekeovn. Stekeovnen kan brukes til å tilberede eller ferdigstille en rekke matretter. Noen retter lages ved først å forsegle dem på gassbrenneren for deretter å fullføre retten i ovnen slik at maten blir ferdig stekt innvendig uten at den blir tørr eller brent.
Alle stekeovnene fra Lacanche fås som gass-, elektrisk, varmlufts- eller multifunksjonsovn. Alle egner seg for alle typer matlaging. Gass eller elektrisitet – alle kan velge hva slags energi de ønsker basert på hva man er komfortabel med. Noen ønsker en gassovn til steking av kjøtt, tilbereding av fugl eller gryteretter, og for å oppnå en tydelig "undervarme"-effekt. Andre foretrekker elektrisitet som gir mer nøyaktig kontroll, og som passer bedre til bakverk, selv om steking av kjøtt i en elektrisk ovn kan være mer enn godt nok.

Varmluft er uten tvil den teknologien som bringer disse to stekemåtene sammen. Ved bruk av varmluft kan man øke temperaturen svært raskt, og i tillegg er det mulig å steke på flere nivåer samtidig. (Lacanche bruker tvungen konveksjon i sine varmluftsovner hvor luften suges inn og deretter passerer over sirkulære varmeelementer som er plassert rundt viften.)
Lacanche stekeovner med stor kapasitet (65 liter) leveres som en multifunksjonell, elektrisk versjon. Dette apparatet har tre moduser: statisk, varmluft og grill. Du velger enkelt stekemodus ved å skru på kontrollen.
Ovnen er dekket med et innvendig syrebestandig lag av glassemalje. Man kan plassere stekeplatene på tre forskjellige nivåer på de emaljerte hyllene. De kan tas av og er lette å vedlikeholde.

Temperaturkontroll
Det anbefales å forvarme ovnen i 10-15 minutter før maten settes inn i ovnen. Når man forvarmer, bør termostaten stå på 20 – 30 °C over anbefalt steketemperatur. Sett så inn maten, og still termostaten på ønsket steketemperatur. Når du tilbereder mat i stekeovnen, bør du la være å åpne stekeovnsdøren.

Steketips
Når du setter mat inn i ovnen, er det viktig at du ikke plasserer maten for nært inntil veggene. På den måten unngår du at retten blir for mye stekt i kantene. For å unngå fettsprut mens du steker kjøtt, anbefaler vi å bruke ildfaste former (keramikk eller emaljerte støpejernsformer) med høye sider og passende størrelse for kjøttstykket som skal stekes. Rødt kjøtt bør snus halvveis i steketiden og stekesjyen helles over kjøttet.